<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=528363495297115&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Go Back Up

3D billet til hele verden

Stories Apr 5, 2018 4:20:31 PM 7 min read

3D billet til hele verden

Af Lars Mandal

Mikkel Arildsen har efter sin uddannelse på CADA Truemax dyrket sin passion for VFX med udfordrende jobs i København, London og München

CADA Truemax er det eneste sted i Danmark, hvor talentfulde 3D kunstnere for alvor kan løse billet til en global karriere inden for VFX og den hastigt voksende spilindustri.

Det er Mikkel Arildsen et lysende eksempel på.

Stort set alle, der fuldfører den anerkendte og SU berettigede uddannelse i København får job efter endt uddannelse. Mange elever knytter værdifulde kontakter under uddannelsens praktikophold og slår på den måde genvej til det første lønnede job.

Alene i den danske spilbranche er for tiden konstant 60 ledige stillinger, og den globale vækst ser ud til at fortætte. Allerede i 2016 overhalede den globale omsætning alene i spilbranchen omsætningen inden for film, TV og musik. Tilsammen.

Mikkel Arildsen arbejder for tiden for selskabet Trixter i München, hvor han arbejder med visuelle effekter på et indtil videre hemmeligt projekt, men som han siger, ”it’s going to be great. ”

Mikkel begyndte på CADA Truemax i 2014, og han blev færdig i efteråret 2017

”Mens jeg gik på det sidste semester på CADA Truemax, arbejdede jeg freelance på VFX studiet Ghost i København med forskellige VFX opgaver, og efter min eksamen tog jeg til England for at arbejde på det anerkendte studie Brainstorm i London. Her arbejdede jeg en del af 2017, før jeg første gang rejste til München for at arbejde for Trixter. I begyndelsen af 2018 vendte jeg tilbage til London til et job på MPC, Moving Picture Company, og nu er jeg så retur i München på et job for Trixter. ”

Sparede samme til CADA Truemax

Mikkel er sikker på, at hans professionelle pendlerliv mellem de store, toneangivende studier er udtryk for et typisk billede af livet som freelance VFX grafiker.

”Her i begyndelsen af min karriere rejser jeg gerne efter de tiltrækkende og udfordrende job, som markedet nu tilbyder, det har jeg det fint med, ” siger Mikkel.

”Truemax var det eneste rigtige for mig. Det var det eneste sted, hvor jeg kunne få lov til at arbejde med 3D og VFX, der findes ganske enkelt ikke noget alternativ. ”

Mikkel fortæller, at han tidligere arbejdede med salg af computere og anden elektronik i kæden Elgiganten, ”det var et OK job, og det gav mig mulighed for at spare op til uddannelsen på Truemax, og det har jeg aldrig fortrudt. ”

Grib boldene

”Truemax åbnede mine øje og gav mig en ide om alle de muligheder, der findes i branchen både herhjemme og i udlandet. Det er meget op til den enkelte studerende at finde sin egen niche, skolen kaster – med en af lærernes udtryk – en masse bolde op i luften, og så er det op til dig at gribe dem, du er mest vild med og finde ud af, hvordan du kommer videre med din specifikke interesse. ”

Mikkel erkender, at han ikke vidste noget om 3D og VFX, før han kom ind på Truemax, ”men takket været en lærer som Lars Bjerresgaard Krogh, der er suveræn god til at inspirere og opmuntre, fik jeg en klar ide om, hvilke muligheder, der var for mig, og det var vigtigt. Det var rigtig godt at få åbnet slusedørene på Truemax. ”

”Jeg mindes tiden på Truemax som et fint sted med mange tilfredse elever, som alle er glade for at gå på skolen. Og glem ikke det personlige commitment, det er væsentligt for det fulde udbytte af skolens mange tilbud, ” fastslår Mikkel Arildsen.

Mikkels seneste projekter:

• 2016: Ghost VFX, København, Krypton, Thelma, Star Wars Rogue One
• 2017: Framestore, London, Thor Ragnarok
• 2017: Trixter, München, Thor Ragnarok, Jim Knopf
• 2018: MPC London, Doctor Doolittle and a secret project for Trixter, München.

Vidar Christiansen

Ready to Transform your Business with Little Effort Using Brightlane?