<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=528363495297115&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Go Back Up

På The Rain har jeg skabt ufattteligt meget skrald

Stories May 4, 2018 2:30:07 PM 10 min read

På The Rain har jeg skabt ufatteligt meget skrald

Af Lars Mandal

Halfdan Wright har i fire måneder arbejdet på den første danske Netflix produktion. Halfdan har siden uddannelsen på Truemax i 2007 arbejdet med 3D i alt fra reklamer til serier og disco-dansende orme

 

”Jeg er vild med at skabe vidunderlige scenarier og karakter ud af det rene ingenting. Jeg har været heldig og lavet mange fede ting. Det har været, og det er stadig magisk.”

Halfdan Wright fortæller, at han på Netflix serien The Rain ud over 3D blandt andet har arbejdet med compositing i Nuke.

”Det har været sjovt, udfordrende og spændende, og jeg har brugt alle mine kreative kompetencer. Vi har knoklet med lys, farver og kontraster, som altid er en stor del af arbejdet med 3D, men generelt føler jeg, at jeg har fået lov til at byde ind med mine forslag på det visuelle plan, i det samlede billede.”

”Jeg fik nogle uger til at sætte mig ind i det omfattende program, Nuke, et avanceret compositing-program, som jeg ikke kendte alverden til, før vi gik i gang, men jeg fik stor hjælp af andre kreative kolleger på projektet, og det var som altid givende og professionelt at arbejde på teamet. Jeg har lavet ualmindeligt meget skrald til den stort anlagte serie; skrald som spiller en stor rolle for seriens udtryk med et hærget København. Jeg har arbejdet meget med at sætte elementer ind i udvalgte scener, jeg har modelleret dele af Det Gyldne Tårn i Tivoli, som spiller en rolle i serien, og jeg har knoklet med retouchering og skygger. I alt har jeg nok arbejdet på The Rain i fire måneder,” fortæller Halfdan Wright.

Visual effects supervisor Thomas Øhlenschlæger, Shortcut, har arbejdet tæt sammen med Halfdan på The Rain.

”Jeg har haft glæden ved at arbejde med Halfdan på The Rain. Halfdan har et stort gå-på-mod, og han er meget entusiastisk omkring sit arbejde. Halfdan arbejder i højt humør. Halfdans arbejde på The Rain bestod hovedsageligt af modellering og teksturering af elementer, og han hjalp også til med 3D geometri til projektioner. Han nåede desuden også at løse en række mindre compositing opgaver,” fortæller Thomas Øhlenschlæger.

Kreativ håndværker

Halfdan Wright kan slet ikke skjule sin begejstring for sit arbejde som freelance 3D grafiker eller kreativ håndværker, som han ynder at kalde sig selv.

”Jeg er glad for at arbejde med projekter i en kreativ branche uden faste normer. Her har vi ingen rigtige måder at gøre det på, du bestemmer selv, hvordan det bliver, og jeg har oftest stor indflydelse på de produktioner, jeg bliver hyret til. Jeg har det super godt med kreative deadlines, det virker stimulerende på mig,” fortæller Halfdan og skynder sig at rose den branche, han siden afgangen fra Truemax i 2007 har været en del af:

”Vi er langt fremme herhjemme, og jeg nyder at arbejde i et yderst professionelt miljø med motiverende kolleger over alt i branchen. Min erfaring er, at alle er givende og hjælpsomme i processen frem mod det færdige projekt. Og personligt er jeg begejstret for processen fra det blanke papir frem mod de endelige karakter og universer; det er altid spændende at se, hvordan det kan lade sig gøre inden for de give rammer.”

Halfdan fortæller, at han personligt nok vil kendetegne sig selv som mere kunstnerisk visuel i forhold til det tekniske. Et kendetegn, der blev fastlagt, allerede mens han gik på Truemax.

Glad for tiden på Truemax

”Jeg var utrolig begejstret for at gå på Truemax. Også her mødte jeg et professionelt miljø med et bredt udsnit af dygtige lærere. Både de faste lærere og gæstelærerne imponerede mig med deres indsigt og engagement. De var både generalister og specialister, og den kombination fungerede fint på Truemax.”

”I min tid på Truemax lærte jeg, hvor vigtigt det er med en forståelse af alle de fælles elementer, der spiller afgørende roller for succes i vores branche og i vores arbejde på de forskellige projekter. Jeg lærte, at alle dele er vigtige, alle spiller en rolle for det samlede billede, den samlede film, reklame eller hvad det nu handler om. Det skabes der stor forståelse for på uddannelsen på Truemax.”

Halfdan kom selv til Truemax med en fortid i reklamebranchen. ”Her var jeg så godt som altid involveret i hele processen, bortset fra hvad der præcis skulle stå i teksten, det klarede tekstforfatteren. For mig var det afgørende, at jeg var involveret i strategi, medievalg og arbejdet med at holde sig inden for rammerne af de fastlagte designguides. Selvfølgelig er budskabet det vigtigste i en reklamekampagne, men da jeg er mere interesseret i det visuelle, fandt jeg ud af, at jeg skulle en anden vej. Derfor blev det Truemax,” fortæller Halfdan.

”På uddannelsen på Truemax var alt 100 pct. spændende og udfordrende. Jeg lærte desuden, hvor vigtigt det er med de rette kontrakter, det nødvendige netværk i branchen, og det har jeg nydt godt af lige siden som ansat eller freelancer på diverse projekter og som selvstændig med mit eget selskab.”

”I vores branche er det vigtigt at lade sig inspirere af andres arbejde. Jeg har masser af gange opdaget nye teknikker og smarte genveje i processer ved at studere, hvordan andre gør.”

Passionen er afgørende

Halfdan understreger flere gange, at det er lysten, der skal drive værket.

”Passionen er helt og aldeles afgørende. Lysten til at skabe er det centrale for mig, og vi skal hele tiden huske på, at computeren bare er en avanceret blyant. Arbejdet kræver naturligvis indsigt i det tekniske, og ja, hvis man ikke forstår de muligheder, som teknikken og de mange programmer tilbyder, så er det svært. Men jeg vil gerne understrege, at uden interesse for det kunstneriske og den kunstneriske drift, så vil det aldrig lykkes.”

”For mig har det gennem årene været spændende at lære nye værktøjer at kende og mestre dem i mit arbejde. Jo, teknikken er vigtigt, og den går hånd i hånd med det kunstneriske i vores branche.

Halfdan er for tiden engageret i en række udviklingsprojekter, og han venter spændt på, hvilke projekter, der lykkes og kommer i mål.

”Jeg er klar til nye udfordringer og det er det herlige ved dette arbejde, pludselig er man involveret i et vildt spændende projekt med en masse blankt papir og en bunke udfordringer.”

Om Halfdan Wright

• Uddannet fra Truemax i 2007 (2004-2007).
• Arbejdet med koncepter og kreative opgaver for Mærsk Data, EMI, City 2 og IKEA.
• 3D opgaver på den internationale spillefilm Discoormene.
• Freelance opgaver som 3D kunstner for kunder som Tuborg, Danske Bank, Novozymes, E-conomics, Rockwool, Pandora og Telia.
• Seneste opgave som 3D grafiker på The Rain, den første dansk producerede serie for Netflix.

Vidar Christiansen

Ready to Transform your Business with Little Effort Using Brightlane?